i-soc@i-soc.org.ua +380 (44) 255-71-07

Співробітниця відділу методології та методів соціології Тетяна Любива взяла участь в громадсько-військовому конгресі з соціології (м. Толедо, 22-24 листопада 2022 року) із доповіддю на пленарному засіданні з назвою «Ставлення населення України до конфлікту на Донбасі та можливої зовнішньої агресії: довіра до збройних сил та готовність до участі у війні» (іспанською мовою).

У доповіді бути презентовані дані моніторингу "Українське суспільство" з 1992 по 2021 рік. Серед ключових висновків були такі:

· Військове вторгнення російської армії спочатку в Крим та Донбас в 2014 році, а потім широкомасштабне вторгнення в лютому 2022 року зміцнили почуття української національної єдності й сприяли зміцненню позицій прихильників зближення з Євросоюзом.

· Певна втома, якої зазнало українське суспільство протягом восьми років конфлікту на Донбасі, не послабила почуття довіри до Збройних Сил чи загальнонаціонального сприйняття важливості демократичної системи. І в надзвичайній ситуації, яка виникла у лютому 2022 році, відбулась безпрецедентна консолідація українців проти окупантів.