i-soc@i-soc.org.ua +380 (44) 255-71-07

На сайті Інституту соціології НАН України оприлюднено науково-популярний матеріал д.соц.н. Олександра Стегнія "Соціологія води"

Загальновідомо, що вода є життєво важливим природним ресурсом для живих організмів, включно з людською популяцією. Кругообіг води у природі створює клімат в різних місцевостях, дозволяє тваринам і рослинам отримувати необхідну для існування вологу. Тематичні історії людей, які опинилися у надзвичайних ситуаціях, свідчать, що без води організм людини перестає функціонувати вже через дві-чотири доби. Не випадково з давніх часів люди селилися по берегах річок і озер, намагалися будувати свої житла якомога ближче до води. Дослідженням властивості води займається гідрохімія як складова природничих наук.

Основним предметом соціологічної науки є соціальні відносини, соціальні спільноти, соціальні інститути, явища та процеси, а також механізми їх взаємодії. Соціологія по суті має справу з трьома важливими задачами: спостереження, оцінювання, соціальної дії. Соціологія довкілля присвячена перетворенню цих задач в аналіз і діяльність щодо екологічних питань, в даному випадку забезпечення водними ресурсами, насамперед якісною питною водою.


Повний матеріал див. тут