i-soc@i-soc.org.ua +380 (44) 255-71-07

Ми звикли, що розмова про науку має бути серйозною і строгою за формою. Такі розмови традиційно ніби одягнені в «шинелі» і защебнуті на всі ґудзики. А ось за кордоном навпаки – світочі науки часто вибирають формат невимушеної розмови, навіть в монографіях і підручниках. І ми при цьому не тільки сприймаємо серйозні змісти, а і ніби чуємо живі голоси, слідкуємо за становленням думки і пошуком істини, що завжди є цікавим.

Саме таким форматом побалували нас два провідних вітчизняних соціологи, без перебільшення живі класики (не треба цього соромитися) української академічної науки – директор Інституту соціології НАН України, д.ф.н., член-кор. НАН України проф. Євген Головаха і один із фундаторів (як і його співбесідник) української соціології, д.ф.н., багаторічний очільник Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) проф. Володимир Паніотто.

Обидва співрозмовники ще далекого 2002 року були включені в престижне видання «Who is who in the World». Тож вони добре відомі і в Україні і поза її межами.

Їх цікавий діалог на платформі YouTube, опублікований в підкасті відомого наукового видавництва «Дух і літера» див тут: