i-soc@i-soc.org.ua +380 (44) 255-71-07

Євгеній Головаха: «Наш оптимізм, побудований на історичному досвіді та результатах дослідження».

 Укрінформ повідомив, що взяв ексклюзивний коментар у директора Інституту соціології НАН України, д.ф.н., проф. Євгена Головахи. Оцінюючи постійні ракетні обстріли Києва як форму грубого психологічного тиску на українців, соціолог підкреслив марність цих сподівань та історичне невігластво агресорів. Адже так само як жахливі постійні бомбардування Лондона фашистами тільки посилили дух британців, так і терористичні ракетні атаки, у тому числі і нічні, якими рашисти намагаються зламати волю українців, тільки посилюють в нас волю до спротиву, ненависть до агресорів та консолідують українців.

 Ми тримаємось, однак цей постійний тероризм впливає на психіку українців, констатував Є. Головаха: «Якщо до Великої війни тільки 4% людей постійно бачили жахи та кошмари уві сні, то восени 2022-го таке відбувалося вже майже з третиною українців. Постійний стан тривоги до війни був 10%, а вже восени 2022 – цей показник зріс до 40%».

 Проте індекс життєстійкості українців, за даними групи «Рейтинг». майже не змінився, підкреслив соціолог, а останні опитування свідчать – переважна більшість з нас не згодні на будь-які поступки агресору, більше 2/3 вважають, що можна закінчувати війну тільки на умовах України з відновленням кордонів 1991-го року.

Ми впевнені: українці, попри усі складнощі війни, вірять у перемогу і наш оптимізм побудований на історичному досвіді та результатах дослідження – резюмував очільник ІС НАН України.

Повність див.: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3716686-bilse-20-nicnih-atak-voroga-u-travni-aki-nastroi-sered-ukrainciv-fiksuut-psihologi-i-sociologi.html?fbclid=IwAR0e9o-hZ7YaSdnYfLvko2cnsY_9L5fuArdtCjizTh4_NH4bOLPGJ6MIQTo