i-soc@i-soc.org.ua +380 (44) 255-71-07

«Українська правда» у вівторок 29 серпня 2023 року опублікувала матеріал під назвою «За пів року зросла частка українців, які орієнтуються на тривалу війну», в якому викладає дані Інституту соціології НАН України, але джерелом вказує КМІС.

В той час як КМІС, публікуючи ці дані, прямо у заголовку вказує: «ІНСТИТУТ СОЦІОЛОГІЇ НАН УКРАЇНИ: РЕЗУЛЬТАТИ СОЦІОЛОГІЧНОГО МОНІТОРИНГУ «УКРАЇНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО». І далі уточнює: «Соціологічний моніторинг «Українське суспільство» проводиться Інститутом соціології НАН України з 1994 року. Остання хвиля опитування була проведена у червні 2023 року (збір даних на замовлення Інституту соціології НАН України виконав Київський міжнародний інститут соціології).

Фахівці Інституту соціології НАН України підготували презентацію з основними результатами та висновками (а також деталізовані таблиці з відповідями респондентів). Пропонуємо ознайомитися з цими результатами для кращого розуміння динаміки суспільних настроїв українців.

За коментарями можете звертатися до Сергія Дембіцького, д.соц.н., заступника директора Інституту соціології НАН України, керівника Соціологічного моніторингу «Українське суспільство» (sociotest.solutions@gmail.com) або до фахівців КМІС». (кінець цитати КМІСу).

БУДЕМО ВДЯЧНІ ВСІМ, ХТО, ПУБЛІКУЮЧИ ЧИ ПЕРЕПОЩУЮЧИ ДАНІ ІНСТИТУТУ СОЦІОЛОГІЇ НАН України, БУДЕ ПОСИЛАТИСЯ НА НАШЕ АВТОРСТВО.